Póló festése Hobbyművész textilmédiummal

Hogyan fessünk pólóra? Ne ijedjünk meg a feladattól, nagyon könnyű és az eredmény tuti siker!

Megérkezett polcainkra az új, Hobbyművész textilmédium, amely segítségével könnyedén felújíthatjuk régi, nem használt ruhadarabjainkat, táskáinkat! Stencilek segítségével izgalmas mintákat varázsolhatunk a díszítendő felületre, kiegészítve azt egy-egy látványos, felvasalható csipkemotívummal.

polo_textilmedium

Amire szükségünk lesz hozzá:

textilmedium_akrilfestekek

Válasszunk ki egy vagy több tetszőleges színt a Hobbyművész matt akrilfestékből, s ebből egy keveset, spatula segítségével tegyünk ki egy kis tálba vagy palettára, majd adjunk hozzá ugyanennyit Hobbyművész textilmédiumunkból. A médiumot és a festéket tehát 1:1 arányban vegyítjük, azonban ez függhet a választott textil vastagságától és színétől is: vékonyabb anyag esetében a médium aránya növelhető (max. 2:1), de a színek intenzitásában így csökkenés következhet be. Ha sötét színű anyagot választottunk, úgy a médium arányát csökkenthetjük (max. 1:2).

ab8f48b6288e8d16c3db276fa92ab4e6

Tiszta, száraz textilünket, pólónkat fektessük fel egy teljesen sima felületre, majd a választott, öntapadós stencilünket simítsuk fel a tetejére, választott helyre. Ügyeljünk rá, hogy az anyag ne gyűrődjön be a sablon alatt, mert akkor befolyhat alá a festékünk. Öntapadós stenciljeinkből itt válogathat.

stencil_2

Ha elkészültünk várjuk meg amíg a festék felületszáraz lesz (a rétegek számától függően 10-30 perc), majd távolítsuk el a stencilt az anyagról.

stencil_1

Ezután várjunk 1-2 órát, amíg a festék teljesen megszárad, majd az anyagot kifordítva, a hátoldalról vasalóval haladjunk végig a mintán. A minta alá tegyünk sütőpapírt, póló, pulóver esetében csúsztassuk be azt a két textilréteg közé. A mintát 4 percig melegítsük a tartósság és mosásállóság (30oC) érdekében. A festék felvitel közben könnyen behatol a szálak közé és rögzítés után is megtartja rugalmasságát.

csipkevasalhato

Legvégül vegyük elő választott felvasalható csipkemotívumunkat, fóliájáról lehúzva festessük fel a textilre, tetszőleges helyre, majd sütőpapíron keresztül, közepes fokozatú vasalót rányomva (nem húzogatva) néhány percig melegítsük.

Az így megfestett, feldíszített ruhanemű kifordítva, 30 oC-on kímélő programmal vagy kézzel mosható.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s