Modern betonszív öntése

Ha szeretnénk egy szívhez szóló, de modern ajándékot készíteni, akkor öntsünk beton szívet hobbibetonból, mely használható akár a lakásban dekorációnak, akár apró növényeknek, kaktuszoknak kaspónak.

Hozzávalók:

Hobbibeton, szív műanyag forma, metálfólia, metálfólia ragasztó és schellack aranyozáshoz, víz, kanál, keverőtál, ecset

02021_beton_fazis_1_k

Töltsük meg a nagyobb műanyag szívet betonnal, így tudjuk kimérni a szükséges mennyiséget. Inkább mindig picivel több betont mérjünk ki, mert a vízzel csökken a térfogata.

02021_beton_fazis_2_k

Tegyük a beton mennyiséget egy nagyobb vödörbe és adagoljuk hozzá a kimért vizet, majd alaposan keverjük el. Célszerű öntés előtt a műanyag formát vékonyan kiolajozni, hogy száradás után könnyebben ki tudjuk venni a formából.

02021_beton_fazis_3_k

Folyamatosan (légzárvány mentesen) öntsük a betont a formába. Pár perc kötési idő után helyezzük a beton közepébe a kisebb műanyag szívet és tartsuk így kb. 3 percig.

02021_beton_fazis_4_k

Ha látjuk, hogy már kezd szilárdulni, helyezzünk üvegkavicsokat a forma közepére, ez segít a kisebb szív kiegyensúlyozásában.

02021_beton_fazis_5_k

24 óra kötési idő után vegyük ki a formából. Szükség esetén csiszolópapírral megcsiszolhatjuk az egyenetlenségeket. A metálfólia ragasztóval kenjük le a díszíteni kívánt részeket.

02021_beton_fazis_6_k

15 perc száradás után egy száraz, puha ecsettel simítsuk rá a fóliát a bekent felületre.

02021_beton_fazis_7_k

A túllógó részeket a puha ecsettel dörzsöljük le.

02021_beton_fazis_8_k

Már el is készült a különleges ajándék! Jó munkát hozzá!

mintafoto_k

Pár hasznos információ a Hobbibetonról!

L1460770_HB02021_web

Öntse formába ötleteit!

Soha nem volt még ilyen egyszerű betont önteni! A Hobbyművész hobbibetonnal elkészíthetjük egyedi, kültéri- vagy beltéri dekorációinkat, használati tárgyainkat napjaink trendjeihez igazodva.

A hobbibeton gyorsan kötő, optimális szemcseméretű (max 8 mm), hobbifelhasználásra javasolt szürke, szárazbeton. Ellenáll a napsütésnek, esőnek és a hónak, de a belefagyott víz szétrepesztheti. Az 1 kg hobbibetonhoz kb. 1,1 dl hideg vizet kell lassan hozzáadni és alaposan összekeverni, majd légzárvány mentesen (folyamatosan) a formába önteni. Ajánlott öntési vastagsága 8-40 mm. A bekevert beton felhasználására 15-20 perc áll rendelkezésre és 1-2 óra múlva már megszilárdul. A formából 24 óra kötési idő után ajánlott kivenni és teljes száradás után (1-2 nap) díszíteni. Az öntéshez használhatunk tisztára mosott műanyag formát, szilikonos öntőformát, nylonzacskót, ragasztószalaggal bélelt papírmasé formát. Kiszáradás után szalvétatechnikával, metálfóliával, akrilfestékkel, ragasztással díszíthető. Eredeti zárt csomagolásban, nedvességtől, fagytól védett helyen tárolandó.

Egyéb beton ötletek:

H_bet

Önthetünk betont papírmasé formába, például betűformába. Célszerű előtte celluxszal kibélelni vagy kioljazozni a formát, hogy utána könnyedén ki tudjuk szedni a formából a beton betűt.

L1460534_

A Hobbyművész öntőformáit használva önthetünk képkeretet, melybe utána beletehetjük kedvenc képeinket.

L1460541_

A műanyag formák segítségével önthetünk fél gömböket és tojásokat is, melyek belsejét vagy peremét utána metálfóliával díszíthetjük az ötlet elején leírt módon.

L1460552_k

Akár a cink formákat is használhatjuk betonöntésre. Ezeket is kenjük ki előtte egy kis olajjal.

L1460557_k

Gyakorlatilag bármilyen háztartásban megtalálható dologba önthetünk betont, csak a képzeletünk szabhat határt. Használhatunk tojáshéjat, műanyag dobozokat, alufóliát…stb.

L1460568_k

Kaspókat is önthetünk betonból, melyek különleges dekorációi lehetnek kertünknek.

Jó munkát és jó szórakozást kívánunk a betonöntéshez!

L1460545_k

Hozzászólás