Tavaszi karkötő pasztell Swarovski gyöngyökből

Hogyan készítsük el ezt a csodás tavaszi-nyári karkötőt Swarovski gyöngyökből? Lépésről-lépésre leírásunk alapján kezdők is könnyedén megcsinálhatják.

_Swarovski_pastel_karkoto_2___

Amire szükségünk lesz hozzá:
5810, Swarovski Elements igazgyöngy utánzat, 8 mm, Pastel Rose Pearl– 16 darab
5810, Swarovski Elements igazgyöngy utánzat, 6 mm, Pastel Grey Pearl– 22 darab
5810, Swarovski Elements igazgyöngy utánzat, 4 mm, Pastel Rose Pearl– 20 darab
5328, Swarovski Elements kúpos gyöngy, 4 mm, Crystal Moonlight– 16 darab
-Miyuki 11/0 kásagyöngy, Crystal Silver Lined- 5 g
-damil, 0,25 mm– 2 méter
gyöngyfűző tű– 2 darab
ékszerkapocs- 1 darab

Untitled-1_0

Első lépésben vágjunk le egy méter damilt a tekercsről, hajtsuk félbe és mind a két végére fűzzünk fel egy-egy gyöngyfűző tűt. Vegyünk fel három darab, 8 mm-es igazgyöngy utánzatot, majd egy negyediken keresztezzük a szálakat. Ezután vegyünk fel mind a két szálra egy-egy 6 mm-es gyöngyöt, s egy harmadikon keresztezzünk, majd következik egy-egy darab 4 mm-es imitáció, a következőn ismét keresztezzük a szálakat. Vegyünk fel újra egy-egy darab 4 mm-es imitációt, majd ismét fűzzük át a szálakat egy 6 mm-es gyöngyön. Következzen mind a két szálra egy-egy 6 mm-es imitáció, keresztezünk egy darab 8 mm-es gyöngyön, s így folytassuk a sort. A karkötőt egy darab, 6 mm-es gyöngyön keresztezve zárjuk, fűzzük át még egyszer ezt az alapot.

Untitled-3

Mindegyik nagy, 8 mm-es gyöngy “virágra” kúpos gyöngyöket fogunk fűzni. Induljunk el az első “virágon” úgy, hogy a két szál az első 8 mm-es gyöngyből álljon ki, ellenkező irányba. Vegyünk fel mind a két damilra három-három darab 11/0-s kásagyöngyöt, majd egy-egy 4 mm-es kúpos gyöngy következik. A két szálat keresztezzük egy kásagyöngyön, ezután ismét egy-egy kúpos gyöngy következik, majd három-három kásagyöngy, ezután pedig keresztezzük a szálakat a virág másik felén lévő 8 mm-es imitáción. Vezessük át a damilokat a következő “virághoz”, közben fűzzünk fel egy-egy kásagyöngyöt a karkötőt szélén a 4 mm-es igazgyöngyök közé. Haladjunk így végig a karkötőn, kúpos gyöngyökkel díszítve a négy darab “virágot”.

Untitled-4_0

Végül a zárókapocs fog felkerülni, amihez mi T-kapcsot választottunk. Vágjunk le a damilunkból kb. 15 cm-t, erősítsünk gyöngyfűző tűt az egyik végére, majd a karkötő egyik oldalán a pasztellszürke, 6 mm-es gyöngyön vezessük át a szálat. Fűzzünk fel rá öt darab 11/0-s kásagyöngyöt, majd húzzuk fel rá a T-kapocs kerek felét. Ezután ismét öt darab kásagyöngy következik, s fűzzünk vissza a 6 mm-es igazgyöngy utánzatba. Menjünk át 2-3x ezen a soron, hogy megerősítsük azt.

A karkötő másik oldalán a 8 mm-es, pasztellrózsaszín gyöngynél ismételjük meg az előző műveletet, csak most 7-7 kásagyöngyöt fűzzünk fel a kapocs T alakú részének a két oldalára

Tavaszi karkötő pasztell Swarovski gyöngyökből” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Gratulálok annak, aki meg fűzte, ezt a mesés : tavaszi karkötőt, és elérhetővé tette a mintát. Ezeknél a minta és kellék közléseknél, nem -e lehetne, hogy a mennyiségben fel használt Össz . anyag árát is közöljék ? A karkötőhöz szükséges anyagokat meg lehet rendelni, vagy csak egy-egy csomagot mindenből ? További sikereket kívánok. Ani

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s