Trópusi halak – festés akrilfestékkel lépésről-lépésre – kezdőknek

Első saját festményem! Lépésről-lépésre útmutató az akrilfestészet rejtelmeibe 🙂

Hozzávalók:

Tippek

  • Akrilfestékkel ne fessünk vastagon, inkább vékonyan. Higítható vízzel a palettán. Először ajánlatos kipróbálni egy darab papíron. A vékony rétegek jobban néznek ki és gyorsabban száradnak.
  • Kezdés előtt olvassuk végig a festés menetét.
  • Figyelem: néhány szín fedő, néhány szín nem. A nem fedő színek alatti réteg száradás után átlátszik. Ezzel különleges hatásokat lehet elérni. Például a fekete és a fehér fedő, az ultramarin nem fedő. Tehát, ha például narancssárga színre festünk ultramarinnal, akkor száradás után áttetszik a narancs szín. Ezzel csodálatos hatásokat lehet elérni! Ha viszont fedőnek szeretnénk az ultramarint, akkor festés előtt keverjük egy fedő színnel, például titánfehérrel. A fedőképesség a festékeken jelölve van.

tropische_vissen_1

Első lépés: rajzoljuk meg a halakat szénnel vagy ceruzával. A részleteket kihagyhatjuk, azok a 3. és 4. lépésben kerülnek fel.

tropische_vissen_2

Második lépés: fessük meg ahalakt különböző színűekre. Főként meleg színeket használjunk, mint sárga, narancs vagy piros, hogy vonzó kontrasztban legynek a vízzel. Narancs színhez keverjük a primer sárgát a középvörös színnel. A lila színhez keverjük a primer magentát a primer cián színnel. A sárgászöld színhez keverjük a primer sárgát és a permanent sötétzölddel. A korallok festéséhez használjunk kéket, zöldet és a narancsot és a pirosat. A tenger festéséhez használjunk kéket és zöldet (primer ciánt keverjünk titánfehérrel és kis zölddel). A színeket kísérletezzük ki saját ízlésünknek megfelelően.

tropische_vissen_3

Harmadik lépés: fessük át újra a halakat, ettől jobban fedők lesznek. Fessük meg a halak részleteit. Fessük meg a buborékokat világossárgával és világoskékkel (primer cián titán fehérrel és primer sárga fehérrel). Fessünk a buborékok köré egy sötétebb kék/zöld kört (kicsit több ultramarint/zöldet adjunk hozzá). És világosabb kékkel és zölddel, amit fehér hozzáadásával érhetünk el. A sötétebb színeket a szélekre, a világosabbak középre. Fessünk lazán az ívek mentén.

tropische_vissen

Negyedik lépés: fessük meg a szemeket feketével, világoskékkel és világoszölddel. Adjunk fényt a szemeknek egy pötty fehérrel. Fessük meg még a halak hiányzó részleteit. Körvonalazzuk ahol kell kicsit, feketével. Tegyük élőbb a korallokat a kékes-zöldes és asárgás-barnás színek használatával. A vizet fessük világosabbra a jobb alsó sarokban. Ahogy a fény átsüt a vizen és mevilágítja a halakat és a korallokat. Használjuk ehhez a világossárga és a fehér festék keverékét vízzel higítva. A tenger kékje áttetszik a világossárgán.

Kész is az alkotásunk, száradás után már keretezhetjük is! Bátran kísérletezzünk a leírás alapján a színekkel.

Forrás: Talens honlap

Ha szeretnétek jobban megismerni a festés alapjait, technikáit, a színeket, jelentkezzetek festőtanfolyamainkra!

Trópusi halak – festés akrilfestékkel lépésről-lépésre – kezdőknek” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s